Saltar al contenido principal

Consells per accedir al recinte de la Tarraco Arena Plaça durant el Concurs de Castells

També s'ha preparat un important dispositiu de trànsit i seguretat

L'organització del Concurs de Castells informa de diverses coses a tenir en compte a l'hora d'accedir al recinte de la Tarraco Arena Plaça sense problemes ni aglomeracions. És important seguir aquests consells: 

- Hi haurà 2 accessos a la Tarraco Arena Plaça: un pel carrer Mallorca i un altre pel carrer Jaume I, tant d'entrada com de sortida. 

- No està permesa l'entrada al recinte de llaunes, ampolles de vidre, ni de plàstic si són més grans de 50cl, així com tampoc està permesa l'entrada d'objectes contundents. 

- Cal conserver l'entrada durant tota la jornada, ja que li serà requerida per accedir a la seva zona.

- Qui vulgui sortir del recinte durant la celebració del Concurs i vulgui tornar a entrar, ho haurà de fer exclusivament per l'accés del carrer Mallorca, presentant de nou la seva entrada. Per tornar a accedir s'haurà de mostrar també el segell que el vigilant de seguretat haurà posat a la mà del visitant al sortir. 

A la jornada de dissabte, el recinte de la TAP obrirà les seves portes al públic a les 15:30h de la tarda, mentre que diumenge les portes s'obriran a les 8:45h.

D'altra banda, amb motiu del Concurs de Castells s'ha establert un important dispositiu de trànsit i seguretat tant per avui dissabte 1 com per diumenge 2, ja que la ciutat s'implicarà al 100% en aquest esdeveniment tan important, amb el reforç d'agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i d'altres equips que treballaran intensament per al bon desenvolupament del Concurs.

D'una banda, es preveu l'arribada de més de 100 autocars de les diferents colles castelleres del país participants en el Concurs, que s'ubicaran a l'avinguda Vidal i Barraquer; però que prèviament estacionaran per fer baixar els castellers en tres punts diferents de la ciutat: a la mateixa avinguda, al principi de l'avinguda Ramon y Cajal i a la Rambla Nova a l'alçada de la Font del Centenari. A partir d'aquí les colles aniran en cercavila fins a la Tàrraco Arena Plaça (TAP) en els horaris de 15.30 h pel dissabte i de 9 h per diumenge.

D'altra banda, també és important destacar la prohibició d'estacionament i les restriccions de circulació a les que es veuran afectades directament els veïns de la zona, i que detallem a continuació.

Prohibició de l'estacionament:
• Estarà prohibit estacionar en les àrees que es poden veure al plànol adjunt des de les 20.00 hores del divendres dia 30 de setembre fins a les 24.00 hores del diumenge dia 2 d'octubre.
• Es reservarà una zona per estacionar els autobusos de les colles de fora de la ciutat, i per aquest motiu també estarà prohibit l'estacionament dels particulars a l'avinguda Vidal i Barraquer entre el Parc Central i la rotonda de Manuel de Falla en tots dos costats de la via. Aquesta prohibició també estarà en vigor des de les 20.00 hores del divendres dia 30 de setembre fins a les 24.00 hores del diumenge dia 2 d'octubre.

Restriccions de la circulació:
• Des de Divendres queda restringit el pas per Jaume I entre Mallorca i Eivissa amb motiu del muntatge de les unitats mòbils. Únicament es deixarà circular els veïns de la plaça Josep Roig i Raventós.
• L'Av. Vidal i Barraquer pot ser tallada puntualment el dissabte entre les 13.30 i les 15.30 hores i el diumenge entre les 08.00 i 09.30 hores coincidint amb l'arribada dels autobusos i la descàrrega de les colles.
• En funció de l'aglomeració de públic i colles es pot tallar el trànsit als voltants de la TAP mentre duri el concurs, tant el dissabte com el diumenge. En tot cas es garanteix l'accés dels veïns a les seves finques, aparcaments i guals.

creativat.com