Saltar al contenido principal

Els Govindes de Mumbai a la Diada Internacional del XXVII Concurs de Castells de Tarragona

La diada se celebrarà el pròxim dissabte 6 d’octubre a les 12 h a la plaça de la Font de Tarragona

Un grup de Govindes vingut de l’Índia participarà en la Diada Internacional del Concurs de Castells celebrada el pròxim dissabte 6 d’octubre al migdia a la plaça de la Font a partir de les 12 del migdia, hores abans de l’inici de la segona jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona.
 
La formació índia arriba a Tarragona de la mà del Concurs de Castells de Tarragona i dels Castellers de Vilafranca, colla que va propiciar i va iniciar els primers contactes amb els Govindas. Durant la seva estada a Catalunya, visitaran els assajos de les colles de Vilafranca i Sants i assistiran a les dues jornades del Concurs a la TAP. I és per això que, amb motiu de la visita, el Concurs de Castells de Tarragona els ha convidat a sumar-se a la Diada Internacional de dissabte al migdia.
 
Qui són els Govindes?
Els govindes indis són una tradició mil·lenària que consisteix en aixecar torres humanes un dia a l’any amb motiu de la celebració del naixement de Krysna, i en aquell dia a Mumbai es poden arribar a ajuntar unes 500 agrupacions. A més, participen en diverses trobades i competicions a les places de Mumbai, Tane i altres ciutats de l’estat de Maharastra, al sudoest de la Índia. Des de fa alguns anys, diverses agrupacions de Govindes tenen relació i han fet intercanvis amb algunes colles de castellers de Catalunya.
creativat.com