Saltar al contenido principal

Els Xicots de Vilafranca guanyen la jornada de dissabte del XXVI Concurs de Castells

La diada veu per primera vegada castells de nou pisos

Els Xicots de Vilafranca guanyen la segona jornada del Concurs de Castells celebrat aquest dissabte a la Tarraco Arena Plaça. La diada ha vist per primera vegada castells superiors al 2 de 8 amb folre: dos 3 de 9 folrats i tres 5 de 8. Els nous temps d’execució i el saber fer de totes les colles participants han permès que la jornada durés 3 hores i 50 minuts.

La TAP ha viscut una jornada d’alt nivell casteller en la qual fins a 6 colles han completat la millor actuació de la seva història. Altres 3 colles han igualat la seva millor actuació i 6 més han igualat o superat els registres d’aquest any. Un total e 4.326 persones han presenciat.

La consellera de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha celebrat que l’assistència de públic en aquesta jornada de dissabte hagi superat el rècord de 3.800 de l’edició del 2014. També s’ha mostrat satisfeta del fet que “els dispositius sanitaris i de serveis hagin funcionat a la perfecció”.

Com a prèvia a la diada d’aquest dissabte a la Tarraco Arena, la plaça de la Font ha acollit aquest dissabte al migdia una diada Internacional amb la participació dels Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of London, Castellers d’Andorra i Castellers de París. La diada s’ha caracteritzat per la bona sintonia entre les colles i l’organització en fa un balanç molt positiu.

El XXVI Concurs de Castells viurà demà diumenge l’última de les seves jornades també a la Tarraco Arena Plaça a partir de les 10 del matí. 

Fotos: 3 de 9 amb folre dels Xicots de Vilafranca. Autor. Concurs de Castells // Foto: 4 de 6 de germanor a la diada internacional celebrada a la plaça de la Font. Autor: David Oliete // Foto: roda de premsa posterior a la jornada d'aquest dissabte. Autor: Concurs de Castells

 

creativat.com