Saltar al contenido principal

Pau Roig és el guanyador del I Premi CEPAC per a treballs de recerca universitària de temàtica castellera

El treball de Pau Roig "El procés de turistificació d'un patrimoni immaterial; la tradició castellera" ha sigut el guanyador del I Premi CEPAC, que el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells ha impulsat amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells. Pau Roig és estudiant del màster de Turisme Cultural de la Universitat i ha obtingut un guardó de mil euros per aquest treball.

El Jurat a l'hora de prendre la decisió ha tingut en compte la concreció, la claredat i la coherència del treball amb el desenvolupament dels objectius. També ha valorat molt positivament la idoneïtat del contingut, tant per l'anàlisi de la temàtica castellera, com la repercussió de les conclusions en el coneixement del fet casteller. A més ha destacat el caràcter innovador del treball, per temàtica estudiada, i en l'adequació metodològica, i el disseny de la recerca. 

Accèssit

Per altra banda el jurat també ha decidit distingir el treball "El derecho a la imagen de los castellers" realitzat per Belén Moreno. En aquest cas se li ha atorgat un accèssit, amb una dotació de 500 euros. Belén Moreno és estudiant de Dret a la Universitat Rovira i Virgili. D'aquest treball el Jurat ha destacat l'oportunitat i la innovació de la temàtica estudiada, així com la capacitat de l'estudiant d'anar més enllà d'un anàlisi descriptiva de la situació i a partir d'aquí fer una opinió crítica. També s'ha tingut en compte la claredat, la coherència del treball i la repercussió de les conclusions en el coneixement del fet casteller. 

El jurat del premi ha estat format per: 

-Miquel Botella: Representant del CEPAC. 

-Cristina Cumplido: Representant de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

-Aitana de la Varga: Personal docent de la URV.

-Jordi Fornells: Expert en el món casteller.

-Xavier Capdevila: Expert en el món casteller.

-Raquel Sans: Secretària, sense vot. 

En total s'havien presentat, en aquesta primera edició, sis treballs provinents de diferents disciplines i universitats. El Jurat n'ha volgut destacar la gran qualitat de tots. 

creativat.com