Saltar al contenido principal

Sorteig de les diades castelleres de Santa Tecla i presentació del llibre 'Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells'

L'acte tindrà lloc el dia 19 de setembre a partir de les 19.30 h a l'Antiga Audiència de Tarragona

La sala d’actes de l’Antiga Audiència acollirà aquest divendres 18 de setembre a les 20 hores el sorteig de les diades castelleres de Santa Tecla.

En un acte presentat pel periodista Josep Ardila, s’establirà l’ordre d’entrada a plaça i l’ordre d’actuació de les colles durant la Diada de Santa Tecla – El Primer Diumenge (dia 20 a les 12h) i la Diada de Santa Tecla (dia 23 a les 13h).

Està previst que a l’acte hi assisteixin els caps de colla de les sis formacions que participaran en aquestes dues jornades que es preveu que siguin d’altíssim nivell casteller. Així doncs, s’espera la presència de Roger Peiró dels Xiquets de Tarragona; de Carles Ribas de la Colla Jove Xiquets de Tarragona; d’Isaac Herrera dels Xiquets del Serrallo; de Jordi Gaya dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau; de Manel Urbano de la Colla Vella Xiquets de Valls i de Pere Almirall dels Castellers de Vilafranca.

Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona

Just abans de la celebració dels dos sorteigs, concretament a les 19.30 hores a la mateixa sala d’actes de l’Antiga Audiència, es farà la presentació del llibre ‘Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona’ de Jordi Andreu i Jordi Suriñach.

 

A la presentació hi participaran la tinent d’alcalde de Festes, Begoña Floria, el diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat, els dos autors, i els cronistes castellers Jordi Crespo i Raquel Sans.

El Concurs de Castells de Tarragona és actualment el principal aparador del món casteller, escenari de grans construccions, catalitzador de grans emocions i regulador oficiós d’una tradició bicentenària. Però lluny de ser sempre “l’espectacle casteller més gran del món”, la cita de la plaça de braus ha tingut una trajectòria farcida d’interrupcions i polèmiques des de la seva primera edició, l’any 1932. El llibre analitza aquesta transformació a partir d’una exhaustiva investigació i el testimoni dels protagonistes, amb el complement d’un extens i, en ocasions inèdit, material gràfic.

A continuació us deixem una breu biografia dels dos autors:

Jordi Andreu
(Tarragona, 1974) és analista casteller. Actualment analitza el fet casteller al web Cdecastells i al programa 3 Rondes, de Catalunya Informació. Els últims anys ha estat col·laborador habitual de les retransmissions castelleres de Televisió de Catalunya i de la revista Castells. Anteriorment ha estat presentador i col·laborador dels programes Pilar de Vuit, d’Altafulla Ràdio (2008-2011), Finet i pel mig, de Tac 12 (2010- 2011), i Toc de Castell (2006-2008). És autor del llibre ‘Història del Grup de Diables d’Altafulla’. És casteller dels Xiquets de Tarragona, i n’ha estat cap de colla en dues etapes diferents (1999-2000 i 2002).

Jordi Suriñach
(Barcelona, 1983) és periodista. Actualment escriu a l’espai web d’informació castellera Cdecastells. Va ser cap de comunicació del Concurs de Castells de 2010 a 2014. Anteriorment va ser copresentador del programa 3 Rondes, de Catalunya Informació, els anys 2010 i 2011. També va ser responsable de la informació castellera del diari El Punt els anys 2005 i 2006 i director i presentador del programa Toc de Castell, de Tarragona Ràdio, entre els anys 2003 i 2008. És casteller dels Xiquets de Tarragona.

creativat.com