Des del 2012, la Biennal ha impulsat, acollit o donat suport a activitats i continguts molt diferents, fruit de la diversitat d’objectius i públics a què s’adreça.
Lògicament, una de les línies de treball principals ha estat la documentació i reflexió sobre el mateix Concurs de Castells. En aquest sentit, la Biennal ha produït els següents continguts audiovisuals: El somni de Pau Casals (2014), documental de Raquel Sans i Toniu Xou amb motiu de la 25a edició del Concurs; Les primeres mans (2018), audiovisual de David Oliete i Roger Conesa que juga amb la fotografia i el so ambient per expressar la vivència del castell; i Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella (2020), que descriu l'anomenat "Concurs del segle" amb imatges inèdites. També va donar suport a l’edició del llibre Emocions puntuades (2016), de Jordi Suriñach i Jordi Andreu, que repassava la història del Concurs.
La Biennal també ha impulsat el coneixement universitari del món casteller. Juntament amb el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) convoca des del 2017 un premi anual per a treballs de final de grau o màster de temàtica castellera, així com, des del 2019 i cada dos anys, una beca de recerca. Igualment, la Biennal va encarregar al CEPAC i a l’Observatori per la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili un estudi pioner sobre la presència de dones en els càrrecs directius de les colles castelleres.
Igualment, la Biennal ha impulsat iniciatives enfocades al diàleg amb altres manifestacions del patrimoni cultural immaterial, especialment en el marc de la Convenció de la Unesco, com ara la Jornada “Escola i Patrimoni Immaterial de la Humanitat” (2012).