El Centre de Prospecció i Anàlisi dels Castells (CEPAC), associació que es va presentar el mes de desembre passat, ha organitzat una sessió de debat sobre la sociologia dels castells per al pròxim dissabte 17 d’octubre, a les 10 h, a l’Antiga Audiència, en col·laboració amb la Biennal de Castells de l’Ajuntament de Tarragona.
Aquesta sessió està oberta al públic en general, encara que prèviament caldrà fer-ne la inscripció, gratuïta, aquí.
En aquesta sessió, moderada per Josep Bargalló, president del CEPAC, es debatran les principals conclusions del seminari d’experts sobre el tema que va tenir lloc a Tarragona el 3 d’octubre passat, organitzat per la mateixa entitat dedicada a l’estudi dels castells.
Així, en aquest seminari hi van discutir les seves ponències Frederic Porta, periodista amb una àmplia experiència en mitjans nacionals i internacionals; Alfred Fort, gestor cultural i gerent de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, i Roger Bernat, director teatral. En la mateixa pàgina web de l’associació es pot consultar un resum de les principals conclusions del seminari.
De fet, en la sessió de debat del 17 d’octubre hi participaran Frederic Porta i Alfred Fort, que exposaran succintament la seva ponència. A continuació, s’obrirà un debat amb el públic assistent.
El CEPAC és una associació cultural privada que té com a finalitat afrontar els reptes actuals i futurs que la dinàmica del món casteller planteja a partir de la investigació, la reflexió i la divulgació, i vol ser un observatori d’anàlisi obert a propostes particulars, de colles castelleres o de l’àmbit acadèmic.
El nucli fundacional de l’associació el configuren: Josep Bargalló Valls (president), coordinador de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili i comissionat de la Biennal de Castells; Miquel Botella i Pahissa, expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC); Xavier Brotons Navarro, filòleg i periodista casteller; Eusebi Campdepadrós i Pucurull, advocat i gestor, expresident de la CCCC; Jordi Jaria i Manzano, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili, i Jaume Rosset i Llobet, director mèdic de l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art-Terrassa, exdirector científic de la CCCC.
> Més informació sobre el CEPAC